top of page

ONS TEAM

Leer ons hieronder beter kennen

_MG_0041.jpg
08.jpg

Hanne Pillu

Psychotherapeut & coordinator van Praktijk De Wending (focus volwassenen)

Hanne Pillu

Ik ben een erkend Klinisch Psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut. Binnen praktijk De Wending sta ik in voor de coördinatie, het beantwoorden van informatieve vragen en het bieden van psychotherapie (waaronder voornamelijk Cognitieve Gedragstherapie). Hulpverlenen aan anderen en hen vooruithelpen waar mogelijk vormt voor mij een streefdoel. Hieronder een overzicht van mijn scholing en werkervaringen.

Opleidingen

 • Master-na-Master Cognitieve Gedragstherapie - Universiteit Gent

 • Master in de Klinische Psychologie - Universiteit Gent

 • Bachelor in het Sociaal Werk - Artevelde Hogeschool Gent

Werkervaring

Ik ben werkzaam als kinderpsycholoog in AZ Damiaan en als Klinisch Psycholoog/Cognitief Gedragstherapeut coördinator binnen Praktijk De Wending.

In het verleden deed ik volgende werkervaring op:

 • Twee jaar werkervaring als psycholoog in groepspraktijk Beginpunt (specialisatie in Hoogbegaafdheid)

 • Drie jaar werkervaring in groepspraktijk De Sleutelbloem (specialisatie cognitieve gedragstherapie voor jongeren en volwassenen)

 • Twee jaar stage-ervaring als maatschappelijk werker binnen het Zeepreventorium in de Haan (specialisatie contextueel werken, obesitas en sova-training)

 

Lidmaatschappen

 • Overeenkomstnummer voor terugbetaling psychotherapie bij alle mutualiteiten

 • Lid van de Psychologencommissie, erkenningsnummer: 9321.18680

 • Lid van Belgische Federatie van Psychologen (BFP)

 • Visumnummer (federale databank beoefenaars gezondheidsberoep): 261658

01.jpg

Lieselot Rammelaere

Psycholoog binnen Praktijk De Wending (focus jongeren & volwassenen)

Lieselot Rammelaere

Ik ben Lieselot Rammelaere, mama van twee zoontjes, en enorm geboeid en gemotiveerd om mensen verder op weg te helpen. Binnen mijn therapieruimte vind ik het belangrijk om de cliënt(en) centraal te plaatsen, hun vraag en noden te beluisteren, en samen op weg te gaan als zij hier ook aan toe zijn. Hierbij verlies ik de context en het netwerk niet uit het oog en probeer ik deze zoveel mogelijk te betrekken.

Ik studeerde af in 2005 als Assistente in de Psychologie binnen Hogeschool West-Vlaanderen in Oostende. Binnen mijn opleiding deed ik stage binnen het CLB en op de dienst Kinderpsychiatrie in Brugge. Alsook werkte ik mee aan het project De Katrol, studiebegeleiding voor kansarme gezinnen. Ook volgde ik een 2-jarige opleiding binnen Kern rond individuele begeleiding van kinderen en jongeren en hun context

Sinds 2006 werk ik binnen een CGG, aanvankelijk binnen het kinderteam, nu binnen het jongerenteam. Daarnaast werk ik ook deeltijds binnen VDIP ( Vroegdetectie en Interventie Psychose en Psychiatrische Stoornissen).

Daarnaast heb ik ook 5 jaar werkervaring binnen Groepspraktijk Amandus in Deerlijk, hoofzakelijk met jongeren en volwassenen.

05_edited.jpg

Julie Mostrey

Orthopedagoog binnen Praktijk De Wending (focus kind/jongere)

Julie Mostrey

Zowel op persoonlijk als professioneel vlak liggen kinderen en jongeren mij nauw aan het hart. Ik bewonder hun spontaniteit, creativiteit en veerkracht. Mijn eerste stappen zette ik als animator in het jeugdwerk waarna het verlangen om ook op professioneel vlak met kinderen te werken alleen maar groter werd. Hierdoor koos ik voor de bacheloropleiding orthopedagogie aan de HoGent.

 

Na deze opleiding leek ik niet voldaan, ik studeerde verder in de richting “klinische orthopedagogiek en disability studies” aan de UGent. In beide opleidingen kreeg ik de kans om deel te nemen aan zeer leerrijke stageplaatsen binnen de bijzondere jeugdzorg. Na een stageperiode van 6 maanden bij pleegzorg West-Vlaanderen ben ik in pleegzorg tewerkgesteld.

Binnen pleegzorg doe ik ervaring op in het werken met gezinnen van (jonge) kinderen en jongeren en hun hechting, in de relaties tussen de verschillende gezinsleden, in het opvolgen van de algemene ontwikkeling van kinderen en jongeren, ondersteuning bieden in de dagdagelijkse opvoedkundige vaardigheden en bezorgdheden die kinderen, jongeren en hun ouders ervaren.

Verder heb ik expertise in het Infant Mental Health gedachtengoed waarbij de mentale gezondheid van jonge kinderen wordt bevorderd.

Binnen praktijk De Wending leg ik dan ook mijn focus op de (jonge) kinderen en jongeren in het opvolgen van hun mentale gezondheid, dit door aan de slag te gaan met de moeilijkheden die zij en hun omgeving ervaren in hun dagdagelijks functioneren. 

IMG-20221227-WA0004_edited.jpg

Kimberly Gryson

Klinisch Psycholoog binnen Praktijk De Wending (focus volwassenen)

Kimberly Gryson

Ik ben afgestudeerd als Klinisch Psycholoog aan de universiteit van Gent.

 

Hedendaags ben ik tewerkgesteld in het Henri Serruys ziekenhuis te Oostende. Hier is het mijn taak te horen waar de noden zitten, ze te beluisteren en indien mogelijk te helpen. Mijn doelgroep betreft voornamelijk oncologische patiënten, ook ben ik lid van het palliatief support team. Voordien werkte ik in het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw te Brugge. Daar was ik werkzaam op de afdeling voor de voortgezette behandeling van psychose.
 

Wanneer ik mijn naasten vraag om mij te beschrijven zijn 'authentiek', 'eerlijk' en 'vrolijk' de woorden die bij mij resoneren. Ik ben een dochter, een kleindochter, een zus, een partner, een meter, een vriendin.

In onze maatschappij kunnen we wel eens de weg kwijt raken. Binnen De Wending ligt mijn focus op deze volwassenen, diegene die het gevoel hebben even de weg verloren te zijn. Graag werk ik met hen samen om die weg, of een weg die beter bij hen past, terug te vinden. Zorg op maat is voor mij ongelooflijk belangrijk. Het verhaal beluisteren en het zo individueel mogelijk bekijken is wat ik doe. Menselijkheid primeert.
 

Lid van de psychologencommissie, erkenningsnummer: 982136157

Visumnummer: 371890

IMG-20220504-WA0000(1).jpg

Lisa Cobbaert

Klinisch Psycholoog binnen Praktijk De Wending (focus kind/jongere)

Lisa Cobbaert

Ik ben Lisa Cobbaert, werken met kinderen, jongeren en hun ouders heeft mij al altijd geboeid.

 

Daarom ben ik gestart met de opleiding Toegepaste Psychologie binnen Howest. Aansluitend volgde ik de opleiding Master Klinische Psychologie aan de UGent. Momenteel volg ik de éénjarige opleiding Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie aan de AIHP. In de toekomst blijf ik mij verder bijscholen en beroepsspecifieke opleidingen volgen.  

Kinderen en jongeren kunnen met verschillende problematieken bij mij terecht. Daarbij werk ik nauw samen met de ouders.

 

Elk kind of jongere is uniek. Iedereen verdient een plaats waar men zichzelf kan zijn. Naast begeleidingen kan je bij mij ook terecht voor diagnostiek.

Werkervaring

 • Kinder- en jongerenpsycholoog bij de groepspraktijk het Groeipunt te Jabbeke.

 

Eerdere werkervaringen

 • Begeleider bij TCK de Kantel te Brugge

 • Stage bij de dienst Kinder- en jeugdpsychiatrie in het AZ Sint-Jan te Brugge

 • Stage bij het revalidatiecentrum Sint-Lievenspoort te Gent

Lid van de psychologencommissie, erkenningsnummer: 912134400

Visumnummer: 311460

melissa saxe 1.PNG

Melissa Saxe

Klinisch Orthopedagoog binnen Praktijk De Wending (focus Kind/Jongere)

Melissa Saxe

Als Klinisch Orthopedagoog leg ik mijn focus op kinderen en jongeren. De interesse om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan is gegroeid vanuit het jeugdwerk. Hierdoor koos ik voor de bacheloropleiding sociaal werk waar de focus voornamelijk lag op de ruimere context en maatschappij.

Na deze opleiding wou ik mij verder verdiepen in het pedagogisch ondersteunen van kinderen en jongeren en volgde ik de Master Klinische Orthopedagogiek en Disability Studies”.

 

Tijdens deze opleiding trok ik 3 maanden naar het buitenland om ondergedompeld te worden in het gedachtengoed van Gentle Teaching. Vanuit dit gedachtengoed geloof ik sterk in de vertrouwensrelatie en verbinding tussen mensen.

"Het is belangrijk om steeds de vragen en noden van het kind, ouders en omgeving centraal te stellen. Hierbij vertrek ik vanuit een kracht- en herstelgerichte visie."

Kinderen en jongeren met nood aan extra ondersteuning liggen mij nauw aan het hart. Mijn eerste ervaring deed ik op binnen JOMBA. Deze ervaring smaakte onmiddellijk naar meer. Op professioneel vlak koos ik er dan ook voor om aan de slag te gaan met deze doelgroep.

 

Mijn eerste werkervaring deed ik op binnen Spermalie op de visuele afdeling waar ik kinderen met een visuele en bijkomende problematiek ondersteunde. Later koos ik er voor om aan de slag te gaan binnen het onderwijs. Dit omdat onderwijs een zeer belangrijk component is bij de ontwikkeling en ontplooiing van het kind. Aanvankelijk ging in aan de slag in het BuSo. Momenteel ben ik werkzaam als orthopedagoog in het BuBaO Sint-Idesbald T3 en T9 en volg ik sedert 2021 een postgraduaat psychodiagnostiek.

Verder vind ik het belangrijk om steeds de vragen en noden van het kind, ouders en omgeving centraal te stellen. Hierbij vertrek ik vanuit een kracht- en herstelgerichte visie.

bottom of page