ONS TEAM
Leer ons hieronder beter kennen

Hanne Pillu
Psychotherapeut & coordinator van Praktijk De Wending (focus volwassenen)
Hanne Pillu
Waar we het ene moment in rust ons levenspad bewandelen, raken we het ander moment plots overspoelt waarbij we ons perspectief en houvast verliezen. Vernesteld raken en geen uitweg meer zien. Op dit moment vormt het net een sterkte om hulp te vragen.​
Het kan beangstigend zijn om je kwetsbaar op te stellen en moeilijke gebeurtenissen te delen met iemand. Binnen de therapie creëren we samen een veilige plaats. Een plaats waar je jouw levensverhaal kan delen en je gehoord en erkend voelt. Ik hecht waarde aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie en respecteer jouw tempo binnen de therapie. Mensen voelen zich in moeilijke momenten dikwijls eenzaam en onbegrepen.
Met een luisterend oor, zonder vooroordelen, tracht ik mij zo goed mogelijk te verplaatsen in jouw verhaal. In iedere therapie streef ik er naar om te begrijpen wat de persoon voor mij doormaakt en nodig heeft. Er wordt ingezet op het verwerven van inzichten, dit met oog op oorzakelijke- en in standhoudende factoren.
Iets positief proberen te betekenen voor mensen en een luisterend oor aanbieden vormen een leidraad in mijn leven. Om mijn passie in de hulpverlening na te streven studeerde ik af in de opleiding Bachelor Sociaal Werk en de opleiding Master Klinische Psychologie. Nadien heb ik mij verder gespecialiseerd en volgde ik de vierjarige opleiding Cognitieve Gedragstherapie. De beweegreden in deze stroming van de gedagstherapie luidt: wat je denkt, beïnvloedt hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.
​
Ik zou mezelf beschrijven als iemand met een hart voor mensen. Een van mijn sterke punten is mijn authenticiteit en vermogen om het beste te zien in mensen.
Lieselot Rammelaere
Psycholoog binnen Praktijk De Wending (focus jongeren & volwassenen)
Lieselot Rammelaere
Mensen helpen, voor hen zorgen en ondersteunen in terug het juiste pad te vinden, is het liefste wat ik doe. Vanuit mijn kennis, mijn ervaring, maar vooral vanuit mijn echtheid en mijn hart.
Binnen mijn therapieruimte vind ik het belangrijk om de personen die voor me zitten, centraal te plaatsen en heel goed te beluisteren wat zij nodig hebben en wat hun verwachtingen zijn. Hierbij respecteer ik graag het tempo en ondersteun ik waar nodig, om wat extra duwtjes in de rug te geven. Indien nodig of aangewezen, betrek ik graag de context en het netwerk.
Ik studeerde af in 2005 als Assistente in de Psychologie binnen Hogeschool West-Vlaanderen in Oostende. Binnen mijn opleiding deed ik stage binnen het CLB en op de dienst Kinderpsychiatrie in Brugge. Alsook werkte ik mee aan het project De Katrol, studiebegeleiding voor kansarme gezinnen. Ook volgde ik een 2-jarige
opleiding binnen Kern individuele begeleiding van kinderen en jongeren en hun
context.
​
​
Sinds 2006 werk ik binnen CGG Largo , aanvankelijk binnen het kinderteam, nu sinds heel wat jaren binnen het jonvolwassenteam. Hierbinnen werkte ik ook een tijdje voor VDIP Vroegdetectie en Interventie Psychose en Psychiatrischestoornissen). Daarnaast heb ik ook 5 jaar werkervaring binnen Groepspraktijk Amandus in Deerlijk, hoofzakelijk met jongeren en volwassenen. Deze liet ik achter mij, om in 2020 te kunnen starten binnen de groepspraktijk De Wending in Bredene.
Julie Mostrey
Orthopedagoog binnen Praktijk De Wending (focus kind/jongere)
Julie Mostrey
Zowel op persoonlijk als professioneel vlak liggen kinderen en jongeren mij nauw aan het hart. Ik bewonder hun spontaniteit, creativiteit en veerkracht. Mijn eerste stappen zette ik als animator in het jeugdwerk waarna het verlangen om ook op professioneel vlak met kinderen te werken alleen maar groter werd. Hierdoor koos ik voor de bacheloropleiding orthopedagogie aan de HoGent.
Na deze opleiding leek ik niet voldaan, ik studeerde verder in de richting “klinische orthopedagogiek en disability studies” aan de UGent. In beide opleidingen kreeg ik de kans om deel te nemen aan zeer leerrijke stageplaatsen binnen de bijzondere jeugdzorg. Na een stageperiode van 6 maanden bij pleegzorg West-Vlaanderen ben ik in pleegzorg tewerkgesteld.
Binnen pleegzorg doe ik ervaring op in het werken met gezinnen van (jonge) kinderen en jongeren en hun hechting, in de relaties tussen de verschillende gezinsleden, in het opvolgen van de algemene ontwikkeling van kinderen en jongeren, ondersteuning bieden in de dagdagelijkse opvoedkundige vaardigheden en bezorgdheden die kinderen, jongeren en hun ouders ervaren.
​
Verder heb ik expertise in het Infant Mental Health gedachtengoed waarbij de mentale gezondheid van jonge kinderen wordt bevorderd.
​
Binnen praktijk De Wending leg ik dan ook mijn focus op de (jonge) kinderen en jongeren in het opvolgen van hun mentale gezondheid, dit door aan de slag te gaan met de moeilijkheden die zij en hun omgeving ervaren in hun dagdagelijks functioneren.
Kimberly Gryson
Klinisch Psycholoog binnen Praktijk De Wending (focus volwassenen)
Kimberly Gryson
Ik heb mijn opleiding tot klinisch psycholoog afgerond aan de Universiteit van Gent en blijf mezelf voortdurend bijscholen. Momenteel volg ik een postgraduaat in seksuologie om mijn expertise verder uit te breiden.
​
Ondertussen heb ik ervaring opgedaan in verschillende zorginstellingen. Zo werkte ik in het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge op de psychose-afdeling, gevolgd door een functie in AZ Sint-Jan, campus Henri Serruys, waar ik me voornamelijk richtte op oncologische en palliatieve zorg. Mijn reis ging verder in AZ Jan Palfijn in Gent, waar ik werkte op de psychiatrische afdeling en het dagcentrum. Deze ervaringen hebben me gevormd en geven mij een brede kijk op diverse zorgvragen.
​
​Nu richt ik mij volledig op het werk binnen deze praktijk. De diversiteit aan ervaringen zorgt ervoor dat ik een open blik heb voor uiteenlopende vragen, met een focus op (jong)volwassenen, koppels en gezinnen.
"Of het nu gaat om relaties met een partner, familie of vrienden, het hervinden van een connectie is vaak een cruciale stap naar welzijn"
In de hectiek van onze maatschappij is het niet ongebruikelijk dat mensen zich even verloren voelen, zowel in zichzelf als in hun relaties met anderen. In de praktijk richt ik me op volwassenen die de weg kwijt zijn en werk ik samen met hen om hun pad, of een beter passend pad, terug te vinden. Wat mij drijft, is niet alleen het ondersteunen van individuen om hun richting te hervinden, maar ook om de verbinding met de mensen om hen heen te herstellen of te versterken. Of het nu gaat om relaties met een partner, familie of vrienden, het hervinden van die connectie is vaak een cruciale stap naar welzijn.
​
Wanneer ik mijn omgeving vraag hoe ze mij zouden omschrijven, hoor ik de woorden 'authentiek', 'eerlijk' en 'vrolijk'. Deze eigenschappen draag ik mee in mijn werk, waar ik menselijkheid altijd centraal stel. Ik geloof sterk in zorg op maat. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en ik kijk met zorg en aandacht naar dat van jou.
​
Lid van de psychologencommissie, erkenningsnummer: 982136157
Visumnummer: 371890
Melissa Saxe
Klinisch Orthopedagoog binnen Praktijk De Wending (focus Kind/Jongere)
Melissa Saxe
Als Klinisch Orthopedagoog leg ik mijn focus op kinderen en jongeren. De interesse om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan is gegroeid vanuit het jeugdwerk. Hierdoor koos ik voor de bacheloropleiding sociaal werk waar de focus voornamelijk lag op de ruimere context en maatschappij.
​
Na deze opleiding wou ik mij verder verdiepen in het pedagogisch ondersteunen van kinderen en jongeren en volgde ik de Master Klinische Orthopedagogiek en Disability Studies”.
Tijdens deze opleiding trok ik 3 maanden naar het buitenland om ondergedompeld te worden in het gedachtengoed van Gentle Teaching. Vanuit dit gedachtengoed geloof ik sterk in de vertrouwensrelatie en verbinding tussen mensen.
"Het is belangrijk om steeds de vragen en noden van het kind, ouders en omgeving centraal te stellen. Hierbij vertrek ik vanuit een kracht- en herstelgerichte visie."
Kinderen en jongeren met nood aan extra ondersteuning liggen mij nauw aan het hart. Mijn eerste ervaring deed ik op binnen JOMBA. Deze ervaring smaakte onmiddellijk naar meer. Op professioneel vlak koos ik er dan ook voor om aan de slag te gaan met deze doelgroep.
Mijn eerste werkervaring deed ik op binnen Spermalie op de visuele afdeling waar ik kinderen met een visuele en bijkomende problematiek ondersteunde. Later koos ik er voor om aan de slag te gaan binnen het onderwijs. Dit omdat onderwijs een zeer belangrijk component is bij de ontwikkeling en ontplooiing van het kind. Aanvankelijk ging in aan de slag in het BuSo. Momenteel ben ik werkzaam als orthopedagoog in het BuBaO Sint-Idesbald T3 en T9 en volg ik sedert 2021 een postgraduaat psychodiagnostiek.
​
Verder vind ik het belangrijk om steeds de vragen en noden van het kind, ouders en omgeving centraal te stellen. Hierbij vertrek ik vanuit een kracht- en herstelgerichte visie.
​
​
Ysaline Desmet
Pedagoog binnen Praktijk De Wending (focus Kind/Jongere)

Ysaline Desmet
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de mens en zijn interactie met anderen. De leefwereld van kinderen en jongeren had daarbij altijd mijn bijzondere interesse. In contact staan met hun puurheid en blik op de wereld ervaar ik als enorm verrijkend. Het is van hieruit dat ik koos voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de UGent. Na mijn studies ging ik aan de slag in beleidsmatige functies binnen de zorgsector. In die periode volgde ik ook een kortdurende opleiding oplossingsgericht coachen. Beetje bij beetje groeide mijn verlangen om rechtstreeks met kinderen en jongeren te werken.
Ondertussen werk ik als leerondersteuner in het onderwijs. Daar begeleid ik leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis of gehoorstoornis. In nauwe samenwerking met ouders, leerkrachten en andere betrokkenen bouw ik mee aan een inclusieve leeromgeving waarin elke jongere zijn plekje kan vinden.
"In contact staan met hun puurheid en blik op de wereld
ervaar ik als enorm verrijkend."
​Ook in praktijk De Wending ga ik samen met kinderen, jongeren en hun omgeving op pad. We zoeken naar wat werkt, in open dialoog met ouders en eventuele andere partners rondom het kind. Hierbij hecht ik veel belang aan het creëren van een warme, veilige omgeving waarin ruimte is voor echte verbinding.
Elk kind heeft een uniek verhaal, gevormd door zijn ervaringen, krachten en uitdagingen. Soms loopt het even anders dan verwacht. Dan ga ik graag samen aan de slag zodat het kind zich stap voor stap verder optimaal kan ontplooien.
ELS PETYT
​
Toegepast psycholoog voor kinderen en jongeren.

Els Petyt
Van jongs af aan ben ik geboeid door de leefwereld van kinderen en jongeren. Als voormalig chiroleidster en (hoofd)animator heb ik jarenlang met veel plezier spel, creativiteit en betrokkenheid ingezet om kinderen een fijne tijd te bezorgen. Die ervaring neem ik elke dag mee in mijn werk als psychologisch consulent. Naast de opleiding Bachelor in de Toegepaste Psychologie behaalde ik ook mijn diploma Bachelor Lager Onderwijs. Die achtergrond helpt me om de leefwereld van kinderen écht te begrijpen, niet alleen op emotioneel vlak, maar ook in hun leer- en schoolcontext. Het geeft me ook extra tools om vlot samen te werken met ouders en leerkrachten. Ik deed mijn ervaring op in het Vrij CLB Oostende en momenteel ben ik ook deeltijds aan de slag in AZ Oostende. Daar voer ik diagnostisch onderzoek bij kinderen uit en werk ik ook binnen het geriatrisch dagziekenhuis, waar ik me onder meer toeleg op cognitieve evaluaties in het kader van (jong)dementie. Deze brede ervaring maakt dat ik niet alleen oog heb voor het kind, maar ook voor de bredere context waarin iemand functioneert, op alle leeftijden.
​
​
​
"Elk kind heeft een uniek verhaal, gevormd door zijn ervaringen, krachten en uitdagingen."
​Ook in praktijk De Wending ga ik samen met kinderen, jongeren en hun omgeving op pad. We zoeken naar wat werkt, in open dialoog met ouders en eventuele andere partners rondom het kind. Hierbij hecht ik veel belang aan het creëren van een warme, veilige omgeving waarin ruimte is voor echte verbinding.
​
Elk kind heeft een uniek verhaal, gevormd door zijn ervaringen, krachten en uitdagingen. Soms loopt het even anders dan verwacht. Dan ga ik graag samen aan de slag zodat het kind zich stap voor stap verder optimaal kan ontplooien.